De enorme populariteit van TikTok

Als je ouder bent dan 25 is de kans groot dat deze app niet op je telefoon staat en je denkt dat het voor kinderen/jongeren is.

Ik heb het natuurlijk over TikTok.

Tijdens de coronapandemie hebben we een enorme stijging in de populariteit van TikTok gezien. Sindsdien kunnen we niet meer om de invloed heen die deze app heeft. We zien het terug in de populaire muziek: wordt een liedje trending op TikTok? Dan is de kans groot dat die in de top 50 terecht komt.

Daarnaast zie je andere grote social media apps nieuwe contentvormen toevoegen om op de kunnen boksen tegen deze opkomende concurrent. Zo kwam Instagram vorig jaar met Reels en kwam YouTube dit jaar met Shorts. Beiden bijna identieke kopieën van TikTok.

Voor wie niet bekend is met wat een TikTok-, Reel-, of Short-video is; het zijn korte verticale scherm vullende video’s. Heel anders dus dan de reguliere content die we gewend zijn op Instagram en YouTube!

Afgelopen week vond ik het tijd dat ook wij ons als bureau eens gingen wagen aan ‘TikTok-content’. Al dan niet op TikTok, maar op Instagram Reels. En het resultaat, daar ben ik heel blij mee!

Benieuwd? ????http://instagram.com/reel/CTUivAjHeJy/…