Hoe kies je welke social media kanalen je wilt inzetten?

Tegenwoordig zijn er een heleboel social media kanalen die je kunt inzetten. Een grote valkuil is het overal aanwezig willen zijn. Voor de meeste bedrijven is dit niet nodig en niet rendabel.

Hoe kies je dan op welke social media kanalen je als bedrijf wel aanwezig wilt zijn? Ik start altijd met het kijken naar de doelgroep. ????

Als het goed is weet jij wie de doelgroep van je bedrijf is. Ga na op welke social media kanalen zij zich bevinden. Is je doelgroep jong? Dan zijn zij waarschijnlijk te vinden op Instagram en TikTok. Is je doelgroep al ouder? Dan heb je meer kans om hen op Facebook te bereiken.

Heb je nou geen idee hoe je erachter moet komen waar je doelgroep zich bevindt? Een resource die ik persoonlijk erg fijn vind en altijd gebruik is het jaarlijkse nationale social media onderzoek van Newcom. ????

De volgende stap is te kijken naar de identiteit van je bedrijf en te bedenken wat je wil gaan delen op social media. Kijk op basis hiervan welke van de kanalen waar je doelgroep zich bevindt hiermee matchen.

Heb je nou geen idee hoe je social media succesvol in kunt zetten? Ik help je graag! ????