Gilde Loopbaancentrum stimuLEERt jongeren en volwassenen

Het Gilde Loopbaancentrum stimuleert en ondersteunt mensen om eigen regie te hebben én te houden over hun eigen (studie)loopbaan.

In het kort

Klant: Gilde Opleidingen
Project: Gilde Loopbaancentrum
Website: gildeloopbaancentrum.nl

Meer weten?
Laurens-Jan Pubben en Dionne Neven

 

Wij doen:

  • (Her)schrijven beleidsnotitie
  • Communicatiestrategie
  • Vormgeving
  • Website
  • Contentmanagement

 

Het Gilde Loopbaancentrum is een initiatief van Gilde Opleidingen maar opereert volledig onafhankelijk als zelfstandig loopbaancentrum. De noodzaak om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen was nog nooit zo groot. Banen voor het leven bestaan niet meer. De digitalisering rukt verder op en gooit de inhoud van arbeidsplaatsen vaak volledig overhoop. Het Gilde Loopbaancentrum biedt ondersteuning aan jongeren en volwassenen in Noord- en Midden-Limburg. Zelf de regie hebben en houden over je eigen (studie-)loopbaan is het uitgangspunt. Het Gilde Loopbaancentrum stimuLEERt.

Vraag
Bureau Tint kreeg de vraag om mee te denken (adviseren) over de positionering en lancering van het Gilde Loopbaancentrum en om na de lancering te ondersteunen in de doorlopende communicatie-uitingen en campagnes.  

Aanpak
Allereerst zijn we gestart met een stukje ‘veldonderzoek’. Welke spelers zijn er al in de markt en hoe geven zij invulling aan het begrip loopbaancentrum? Al snel bleek het Gilde Loopbaancentrum vrij uniek in haar soort, doordat het een onafhankelijk en niet commercieel loopbaancentrum is. Het Gilde Loopbaancentrum is er voor alle vragen rondom werken en leren voor jongeren en volwassenen in de regio Noord- en Midden-Limburg en biedt vrijwel alle diensten kosteloos aan. In een tweede stap hebben we samen met het team van het Gilde Loopbaancentrum het dienstenaanbod gekaderd en de doelgroepen vastgesteld en omschreven. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de communicatie-aanpak en tegelijkertijd ook met de ontwikkeling van de huisstijl en website. Daarna was het tijd voor de uitwerking van de overige communicatiemiddelen zoals social media, nieuwsbrief en brochures. Na de lancering in oktober 2017 zijn we het Gilde Loopbaancentrum structureel blijven ondersteunen. Dit heeft geleid tot een mooie samenwerking en sterke relatie, wat onder meer tot uiting komt in een wekelijks overlegmoment. We zijn dan weliswaar formeel geen collega’s maar voelen ons wel onderdeel van het team van het Gilde Loopbaancentrum.

Bekijk ook