Werken tijdens de zwangerschap

Koffiepraat… zonder koffie (oké een beetje dan, niet verklappen he ???? )

Wie Bureau Tint een beetje kent weet dat wij allemaal fervente koffiedrinkers (en tosti-eters) zijn. Het zou me niet verbazen als blijkt dat we erop zijn geselecteerd door de heren Neil en Laurens-Jan.

Maar hoe ga je dan in godsnaam als medewerker verklaren waarom je ineens geen, nouja een heel stuk minder, koffie meer drinkt omdat je in verwachting bent maar het toch echt nog even niet kunt zeggen?! DILEMMA! ‘Gelukkig’ was daar corona en kan ik gewoon chocomel in mijn koffiekopje doen, dat kunnen ze via Teams of Zoom toch niet zien. ???? ‘Elk nadeel heb zijn voordeel!’ (Horen jullie ook altijd dat Amsterdamse accent bij het lezen van die zin?)

Nu zijn we alweer 30 weken verder, the secret is -al lang- out! De wallen zijn nu zelfs op scherm te zien en mijn behoefte aan koffie is er dus niet minder om geworden. Toch kies ik voor de wallen, niet heel charmant voor mijn gesprekspartner, maar het alternatief is een stuiterbal in mijn buik (ja, echt!). Oh, en zit ik met jou in een serieuze zoom-sessie? Ga er dan maar vanuit dat ik gewoon in mijn pyjamabroek zit, sorry!

Ik hoor je denken, waar gaat ze heen met dit verhaal? Het moraal is ‘the struggles are real’, ik had ze onderschat. Ja natuurlijk heeft het effect op mijn werk en mijn concentratie, daar heb ik soms wel wat moeite mee. Langzaamaan doe ik wat andere klusjes, ben ik degene die taken uitvoert waar de rest geen tijd voor heeft en voel ik me daardoor af en toe wat minder belangrijk of van toegevoegde waarde. Maar ik realiseer me nu ook dat dat oké is en ik een goed en fijn team om me heen heb waar ik op kan bouwen. Thanks guys! En andersom kán ik weer eens wat andere klusjes doen, eigenlijk is dat alleen maar leuk voor de afwisseling… Elk nadeel… precies!

‘Positive thinking’, het is niet altijd makkelijk, maar zoveel fijner dan doemdenken. Het is niet zomaar dat in veel communicatiestrategieën de vertaalslag wordt gemaakt van negatief naar positief. Hoe kun je van een nadeel jouw voordeel maken?