Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe kennis blijft gebruiken?

Hoe voorkom je dat jouw laatst behaalde certificaat straks alleen nog maar als muismat dient? Bij Bureau Tint vinden we zelfontwikkeling erg belangrijk. Niet alleen werken we graag samen met instanties die zich hiervoor inzetten, zoals Gilde Bedrijfsopleidingen, Limburg Leert en Leo Loopbaan. We volgen zelf ook regelmatig een cursus of studie. Zo heb ik onlangs een certificaat behaald voor Webredactie en Contentcreatie.

Na de opleiding zat ik vol energie! Je kent het vast wel. Je bent enthousiast en staat te popelen om je nieuwe vaardigheden in te zetten. Maar na verloop van tijd is het nieuwe er af. Hoe blijf je jezelf dan uitdagen om deze nieuwe kennis te blijven gebruiken? Daar heb ik over nagedacht!

???? Kies de juiste opleiding Klinkt logisch, maar het is makkelijk om je te laten verleiden. De keuze is namelijk reuze! Kies iets waar je in je dagelijkse werkzaamheden echt wat aan hebt.
???? Deel je nieuwe kennis met anderen Door te delen en het er over te hebben blijft nieuwe informatie veel beter hangen.
???? Blijf oefenen met je nieuwe vaardigheden

Zo ga ik een blog lanceren waar ik, naast mijn werk, mijn nieuwe schrijfskills kan blijven ontwikkelen. Hoe zorg jij ervoor dat je je skills up-to-date houdt?