Een gezellig praatje met een ‘kùpke koffie’

Leuk dat je mijn allereerste koffiepraat aan het lezen bent!

Het heet natuurlijk niet voor niets “koffiepraat”. Bij Bureau Tint zijn we dol op koffie, en dat proef je ????. Een lekker “bakkie” (of zoals we hier zeggen “en tas koffie”) is essentieel voor een succesvolle dag. Wist je dat we in Nederland zo’n 50 verschillende vertalingen gebruiken op “kopje koffie”? Mijn favoriet is “Kùpke koffie”. Wat is jouw favoriet?

Maar genoeg over koffie. Laten we het eens hebben over praat. Dat valt niet mee in deze tijd. Een spontaan praatje moeten we noodgedwongen inplannen. Terwijl dit zo belangrijk is. Het kan je dag maken en, bij gebrek aan, breken. Een digitale meeting mag best eens beginnen, eindigen of worden “onderbroken” door een luchtig praatje. Dat versoepelt de communicatie en houdt je scherp. Dat is niet alleen zakelijk van belang.

Ook in je privésituatie is een praatje maken belangrijk. Zie je iemand om je heen die wel een praatje kan gebruiken? Stap daar dan op af (denk aan de 1,5 meter!) en vraag aan diegene hoe het gaat. Heb jezelf behoefte aan een praatje, loop eens een blokje om of bel iemand op. Er is vast wel iemand die ook staat te kijken op een gezellig praatje. Dat maakt ons net een beetje gelukkiger, en vooral ‘speels’! (op dat laatste kom ik nog een keer terug ????)

Praat ze!