Weg met de hoge schermtijd!

Iedere maandagochtend wanneer ik net mijn werkweek ben gestart is het weer zo ver, dan word ik geconfronteerd met mijn gemiddelde dagelijkse schermtijd op mijn iPhone. Soms schrik ik daar wel van.

Sinds ik het vak ‘sociale media en nieuwe media’ heb gehad bij mijn pre-master ben ik hier bewuster mee bezig. Hierbij kwam de definitie ‘Phantom vibration syndrome’ voor in de lesstof. Dit wil zeggen dat iemand denkt zijn telefoon te voelen of te horen, maar in werkelijkheid is dat niet het geval. Dat zegt al genoeg hoe verslaafd we zijn aan onze smartphones.

Helaas val ik zelf ook onder deze categorie, dus besloot ik hier wat aan te veranderen. Ik ben erachter gekomen dat je applimieten op je telefoon kan inschakelen en dat vind ik een hele goede uitvinding. Deze kun je per app verschillend instellen, dat heb ik gedaan voor Facebook, Instagram, Snapchat en WhatsApp. Niets is zo ongezellig als de hele dag naar je iPhone kijken.

Tegenwoordig hebben we ook veel van deze kanalen nodig voor werkdoeleinden, maar als je dit op je laptop doet en je eigen gebruik op je iPhone dan kun je deze applimieten makkelijk inschakelen. Dus ben jij net zo’n verslaafde als ik en wil je er een beetje vanaf komen? Dan zijn applimieten de uitkomst!

Dit is ook een goede stok achter de deur om minder afgeleid te zijn tijdens het werken, want je wil geen applimiet melding krijgen tijdens je werkuren… ????