Provico met een frisse, nieuwe branding weer klaar voor de toekomst

Provico ondersteunt huisartsenpraktijken in Noord-Limburg in het bieden van en verwijzen naar de juiste eerstelijns geestelijke gezondheidszorg. Met name voor professionals en indirect voor patiënten, wil Provico graag meer zichtbaar zijn als schakel in de ggz. Een nieuwe positionering was daarom de wens, en hierbij werd onze hulp ingeschakeld.

In het kort
Klant: Provico
Project: Positionering en huisstijlontwikkeling
Projecteigenaren: Laurens-Jan PubbenDanique SchefferCarla Hermans
Gebied: StrategischTactischOperationeel
Website: www.provico.nl

“Dank je wel, Tint, voor een verfrissende nieuwe look and feel van onze huisstijl en folderlijn!”

– Irene Piets (Directeur Provico)

Een krachtige positionering

Provico was toe aan een frisse wind. Een nieuwe positionering als partner en dienstverlener binnen de huisartsenpraktijken en de schakel naar het netwerk en de wereld om de huisartsen heen. Een eigentijdse positionering die duidelijk is voor zowel huisarts als patiënt. Provico wil de goede naamsbekendheid en deskundigheid die binnen het netwerk al bestaat verder uitbreiden buiten het netwerk en zich profileren bij collega-instellingen in andere regio’s evenals als stevige partij voor gemeenten. We zijn gestart met de positioneringstrategie op basis van het communicatieframe. In dit frame staan visie, kernwaarden en ambitie centraal.

Provico. Schakel in de ggz.

Passend bij de nieuwe positionering, zijn alle communicatiemiddelen tegen het licht gehouden. In nauwe afstemming met Provico is de huisstijl vernieuwd deze doorgevoerd in bestaande en nieuwe communicatiemiddelen. De herkenbaarheid van Provico is behouden gebleven, maar wel in een nieuwe, frisse look & feel.

Over de klant

De gemeente Venlo is de grootste gemeente in Noord-Limburg en heeft na de gemeente Maastricht de meeste Provico is het netwerk voor ggz-zorg in de huisartsenpraktijken in Noord-Limburg. Patiënten met laag complexe psychische problematiek kunnen, dankzij de Provico-zorgketen, in de huisartsenpraktijk behandeld worden. Behandeling wordt zo toegankelijk en bereikbaar voor iedereen die dat nodig heeft.